На Львівщині чоловік намагався через ПП «Краківець» вивезти за кордон 180 тис. євро

Чоловік має заплатити 5,5 млн грн штрафу

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який намагався через пункт пропуску «Краківець» на Львівщині незаконно вивезти 180 тис. євро.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 461/5297/22.

Чоловік намагався покинути Україну через митний кордон у пункті пропуску «Краківець» ще у травні. При собі в обвинуваченого були кошти в розмірі 180 тис. євро, які він зазначив у декларації транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей. Власне, чоловік надав митникам довідку із банку, яка підтверджує, що він зняв кошти зі свого банківського рахунку.

Втім, при детальній перевірці банк повідомив Львівську митницю, що такої довідки чоловіку не надавали.

Справу розглядали без присутності обвинуваченого, адже він на судове засідання не прибув та не повідомив причини своєї неявки.

Так, суд визнав чоловіка винним у переміщенні товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Тепер він повинен заплатити штраф у розмірі 100% вартості товару, а саме 5,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше у ПП «Краківець» чоловік намагався непомітно перевезти девайсів на 1,5 млн гривень. Під час проходження перевірки він заявив, що переміщує посилки з-за кордону. Однак при додатковій перевірці прикордонники виявили під сидіннями водія та пасажирів партію незадекларованих девайсів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності