Харківський промисловий гігант переносить виробництво на захід України

Фото ілюстративне

Підприємство створитть філії у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях

Харківське АТ «Українські енергетичні машини» (підприємства «Турбоатом» та «Електроважмаш») створить філії у Львівській, Закарпатській і Чернівецькій областях. Таке рішення наглядова рада компанії ухвалила 18 квітня.

Функції філій та їхнє місцезнаходження буде вказано у відповідних положеннях, які затвердить наглядова рада. Згідно з текстом рішення, філії відкривають для розміщення на заході виробничих потужностей.

Раніше компанія планувала створити відокремлений підрозділ — філію у Львові чи Ужгороді, але збори акціонерів у 2022 і 2023 роках рішення не ухвалили, зазначає LIGA.net.

Компанія «Українські енергетичні машини» була створена наприкінці 2021 року шляхом об'єднання двох харківських промислових гігантів — «Електроважмашу» й «Турбоатому». Останній — єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових та атомних електростанцій.

Найбільшим міноритарним акціонером підприємства (15,34%) був венчурний інвестфонд «Сьомий» під управлінням КУА «Сварог Ессет Менеджмент». Ще 5,60% акцій раніше належали структурам, афілійованим з російським холдингом «Силові машини» (фактичний власник — Олексій Мордашов). Нині 76% акцій АТ «Українські енергетичні машини» перебувають в управлінні Кабінету міністрів.

За підсумками 2023 року виторг АТ "Укренергомашини" скоротився у 2,7 раза – до 376,3 млн грн, порівнюючи з понад 1 млрд грн у 2022-му. Гендиректор АТ «Укренергомашини» — Віктор Суботін, засновник збанкрутілого «Мегабанку».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності