• Головна
  • Україна
  • На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску

На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Угорщини в Україні Хеізера Антала підписали зміни до міжурядової угоди, фото Мінінфраструктури

«Велика Паладь — Надьгодош» має стати шостим пунктом пропуску на українсько-угорському кордоні

Представники українського та угорського урядів погодили відкриття шостого пункту пропуску на кордоні. Йдеться про пункт пропуску «Велика Паладь — Надьгодош».

Як повідомило Міністерство інфраструктури України в понеділок, 8 квітня, пункт пропуску «Велика Паладь — Надьгодош» буде призначено для легкового транспорту. Водночас відповідні зміни до міжурядової угоди про контроль прикордонного руху ще мають ратифікувати парламенти двох країн.

Також у цій угоді Україна й Угорщина домовилися про можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка — Берегшурань». Наразі вантажівки масою понад 7,5 тонн можуть перетинати лише пункт «Чоп — Захонь». Крім того, країни розглядають можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда — Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Як зазначили в Мінфраструктурі, Україна також працює над початком переговорів про спільний митний і прикордонний контроль з Угорщиною, щоб прискорити перетин кордону.

Додамо, що на початку квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску між Україною та Румунією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності