• Головна
  • Війна
  • В Україні відкриють "Залізний полігон" для випробування зброї

В Україні відкриють "Залізний полігон" для випробування зброї

Заступник головнокомандувача Збройних Сил України полковник Андрій Лебеденко

Збройні Сили України та Мінстратегпром планують запустити проєкт у травні 2024 року

ЗСУ спільно з Мінстратегпромом запустять в Україні новий військовий полігон під назвою "Залізний полігон". Його використовуватимуть для випробовування зброї українських виробників. Роботу полігону планують запустити вже у травні 2024 року, повідомив заступник головнокомандувача Збройних Сил України полковник Андрій Лебеденко журналістам Суспільного у суботу, 13 квітня.

На полігоні випробовуватимуть системи РЕБ, дрони, та роботизовані системи

"Залізний полігон" — це спільний проєкт ЗСУ та Міністерства стратегічних галузей промисловості. За словами заступника головнокомандувача ЗСУ, відкриття "Залізного полігону" дозволить підтримати українських виробників зброї та скоротити час виробництва нового озброєння для Збройних Сил України.

"Ми хочемо створити полігон, який дасть можливість виробнику отримати доступ до професійної оцінки його виробу, спрямувати його згідно з методологією випробувань, забезпечити майданчиком, відповідними інструментами для оцінки характеристик (виробу), а також допоможе йому отримати всю необхідну допомогу в оформленні документів. Будь-який виробник на будь-які стадії виробництва його зразка має можливість звернутись до ЗСУ та отримати час та дату коли він зможе прибути (до полігону — ред.) зі своїм зразком", — пояснив Андрій Лебеденко.

На відміну від попередньої системи, "Залізний полігон" забезпечить більш простий доступ для приватних виробників різних видів озброєння. Вони зможуть випробувати свою продукцію на будь-якій стадії готовності. На полігоні випробовуватимуть озброєння трьох основних напрямків — роботизовані системи, безпілотники та системи радіоелектронної боротьби. Усі ці вони мають запрацювати протягом місяця.

Нагадаємо, міністерство оборони Німеччини заявило про негайну передачу Україні додаткової системи Patriot.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності