• Головна
  • Новини Львова
  • Директора львівської фірми підозрюють у забрудненні земель оборонного заводу на 14,5 млн

Директора львівської фірми підозрюють у забрудненні земель оборонного заводу на 14,5 млн

Директор фірми з вивезення сміття

Підозрюваний наказав вивозити сміття на територію заводу

У Львові директора компанії з вивезення сміття підозрюють у забрудненні землі на території оборонного заводу, внаслідок цього понад 2000 кв. м забруднили небезпечними речовинами. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Сума збитків для Львова понад 14,5 мільйонів

За даними слідства, керівник фірми, яка займається вивезенням, сортуванням і переробленням відходів, наказав підлеглим скинути тверді побутові відходи на земельну ділянку державного оборонного заводу. Це призвело до забруднення 2000 кв. м землі фосфором, хлоридом, цинком, кадмієм, свинцем та іншими небезпечними для життя та здоров’я речовинами.

Встановлено, що директор так вчинив, щоб заощадити час, ресурси та спростити робочий процес, але завдав громаді Львова збитків на суму понад 14,5 мільйонів гривень. Наразі ліквідовують сміття, а правоохоронці проводять слідчі дії, Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Згідно з Кримінальним кодексом, за таке забруднення земель передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. Але на даному етапі особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності