У Львівській громаді фотопастки ловитимуть “сміттєвих порушників”

Фотопастка

Фото та відео одразу потраплятиме до офіцерів громади. А вони встановлюватимуть порушника.

У Львівській громаді фіксуватимуть на фото та відео порушників, які викидатимуть сміття у невстановлених місцях. Відстежувати несанкціоноване скидання відходів та виявляти порушників будуть офіцери громади. Так вирішили боротися зі стихійними сміттєзвалищами, повідомляють 25 березня на сторінці “Львівcька громада. Агломерація”. Департамент міської агломерації закупив партію фотопасток, які вже встановили у населених пунктах Львівської громади.

“Завдяки такому обладнанню офіцери громади зможуть в онлайн-режимі проводити відео- і фотофіксацію порушень, а відзняті матеріали використовуватимуть для ідентифікації осіб і транспортних засобів. А отже, будуть притягувати порушників до відповідальності”, — йдеться у повідомленні.

У Департаменті міської агломерації ЛМР розповідають, що фото надсилатиметься на електронну пошту до офіцера громади. А це дасть змогу оперативно реагувати та одразу виїжджати на виклик.

Цю практику відстеження вже тестують і є навіть перші результати. Завдяки фотопасткам виявили порушника, який викинув сміття на околицях села Великі Грибовичі.На нього склали адмінпротокол, який передбачає штраф, а також змусили прибрати сміття.

Нагадаємо, у вересні 2023 року на стрийському полігоні захоронення твердих побутових відходів запрацювала сміттєсортувальна лінія, яку Львівська обласна адміністрація безоплатно передала в комунальну власність громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності