• Головна
  • Лайфстайл
  • Інформація, яка може врятувати життя: вказані калорії у меню знижують смертність від раку

Інформація, яка може врятувати життя: вказані калорії у меню знижують смертність від раку

Інформація, яка може врятувати життя: вказані калорії у меню знижують смертність від раку

Близько 40% нових діагнозів раку пов’язані з ожирінням

Дослідження Університету Тафтса показало, що підрахунок калорій запобіг щонайменше 28 000 випадків раку, пов’язаних з ожирінням, і 16 700 смертей від раку протягом життя. Також завдяки цьому вдалося заощадити 2,8 мільярда доларів на охорону здоров’я та соціальні витрати.

Про це пише The New York Post.

«Для нас важливо продовжувати показувати споживачам, політикам і промисловості, як невеликі зміни можуть призвести до великих переваг. Наше дослідження свідчить про те, що ці етикетки можуть бути пов’язані зі значним покращенням здоров’я та економією витрат на охорону здоров’я, пов’язаних із раком, які можна було б подвоїти за умови додаткової роботи промисловості, наприклад, шляхом заміни висококалорійних пунктів меню на менш калорійні варіанти або переформулювавши рецепти», — зазначила провідна авторка дослідження Менсі Ду.

Обідати в ресторанах чи кафе є улюбленим заняттям для багатьох. Але ця їжа, яка часто багата насиченими жирами, доданим цукром і небажаними калоріями, становить одну з п’яти калорій, які споживає дорослий американець, зазначають дослідники.

Вважається, що близько 40% нових випадків раку пов’язані з ожирінням, що становить понад 43% прямих витрат на лікування раку. Водночас автори дослідження виявили, що ці цифри зменшуються, коли доступні підрахунки калорій.

Так, у 2008 році у Нью-Йорку почали вимагати від мережевих ресторанів публікувати дані про калорії у своїх меню. Відповідні федеральні правила набули чинності у 2018 році.

«Я думаю, що люди хотіли б бачити кількість калорій, коли вони йдуть у ресторан — навіть якщо меню не надає вичерпної інформації про харчування, це допомагає нам усім робити швидкі розрахунки щодо їжі, яку ми збираємося купити», — сказала Ду.

Для створення своєї моделі дослідницька група Університету Тафтса використовувала статистику раку, а також дані національного опитування 235 мільйонів дорослих американців віком від 20 років з 2015 до 2016 року. Зокрема, вчені помітили, що молоді люди віком від 20 до 44 років отримали найбільшу фізичну та фінансову користь від інформації.

«Люди з вищою освітою або рівнем доходу знають про інформацію в меню та про те, як її використовувати, але нам потрібно докласти певних зусиль для навчання малозабезпечених людей та людей з груп ризику», – кажуть дослідники.

Також дослідження надає докази на підтримку маркування пунктів меню інформацією про калорії по всій країні, сказав Фан Фан Чжан, старший автор дослідження. Оскільки модель показала, що цей крок може «зменшити шанси людини страждати ожирінням і захворіти на рак, пов’язаний з ожирінням», він має можливість покращити якість життя.

Нагадаємо, запах «нового автомобіля», який усі знають і люблять, насправді може становити ризик для здоров’я. Так, нове дослідження, опубліковане в журналі Cell Reports Physical Science, показало, що цей запах може збільшити ризик раку.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності