У Сіднеї відкрили мистецьку виставку, організовану Благодійним фондом Козицького

У Сіднеї відкрили мистецьку виставку, організовану Благодійним фондом Козицького

Підготовка до виставки тривала майже півтора року

Уперше за 33 роки у Сіднеї відкрили виставку українського мистецтва, яку привезли зі Львова. Про це 29 лютого повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Майже 1,5 року благодійний фонд Козицького “Ми і світ” займався організацією цієї виставки разом із послом України в Австралії Василем Мирошниченком. Виставку сучасного українського мистецтва відкрили у самому центрі Сіднея – у Billich Art Gallery, власник якої дотепер ніколи не експонував іншого мистецтва, крім свого.

У виставці “Емігрант і його ламані дороги” взяли участь 18 художників. Більшість творів під час події продали. Кошти скерують на арттерапевтичний центр у Львівському Будинку офіцерів.

Дякую панові Василеві Мирошниченку за цю чудову можливість познайомити австралійців зі сучасним українським мистецтвом. Це ще одна важлива нагода нагадати про самобутність та творчий потенціал народу у центрі Європи, який, через напад російських окупантів, зараз виборює своє майбутнє. Дякую Чарльзу Білічу, австралійському хорвату, художнику-сюрреалісту і людині, якій небайдужа доля України. Велика честь, що ви дозволили експонувати ці витвори у своїй галереї. Дякую Христині Береговській”, — зазначив Максим Козицький.

З березня 2022 року Фонд провів 34 виставки сучасного українського мистецтва у 13 країнах світу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності