Дитячий фонд ООН допоможе владі Львівщини реалізувати декілька соціальних проєктів

Дитячий фонд ООН допоможе владі Львівщини реалізувати декілька соціальних проєктів

Про це йшлося на зустрічі керівництва області та ЮНІСЕФ Україна

20 тисяч вчителів Львівської області пройдуть у 2024 році психологічне навчання. Ці педагоги повинні стати особами першого контакту та розпізнавати тривожні стани у дітей, повідомив 7 лютого начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Львівщині також продовжать розвивати мережу молодіжних центрів, просторів і бібліотек, позашкільну та профтехосвіту, особливо – технічні спеціальності.

Все це також допоможе соціалізуватися внутрішньо переміщеним дітям, адже досі маємо випадки, коли з переїздом в нашу область вони обирають дистанційне навчання у рідних школах, які часто не підлягають відновленню, бо не готові йти у новий колектив. Крім того, важливо знайти нові люблячі сімʼї усім дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які проживають у нашій області, і яких закон дозволяє влаштовувати у сімейні форми виховання”, — зазначив очільник області.

Деякі з цих проєктів владі Львівщини допоможе реалізувати Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Про це стало відомо під час зустрічі Максима Козицького і голови представництва ЮНІСЕФ Україна Муніра Мамедзаде. Співрозмовники обговорили план співпраці на цей рік. Керівник Львівської області також подякував представництву ЮНІСЕФ у Львові за ті проєкти, які торік вдалося спільно реалізувати. А це 12 молодіжних центрів, де послуги отримали 60 тисяч людей, два STEM-центри, заняття в яких уже відвідали понад 2 тисячі дітей, і 20 гуртків позашкільної освіти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності