Індія побила рекорди щодо купівлі російської нафти

Індія побила рекорди щодо купівлі російської нафти

Однак, Індія скоротила імпорт з Іраку та Саудівської Аравії

Зростання імпорту російської нафти в Індію досягло рекордного рівня в 1,95 мільйона барелів на день у травні, що призвело до скорочення закупівель з Іраку та Саудівської Аравії.

Про це повідмоляє Reuters.

Видання зазначає, що про це свідчать дані про танкери з торговельних і промислових джерел. Індія, третій у світі споживач та імпортер нафти, купує понад 80% нафти на закордонних ринках. Її нафтопереробники буквально харчуються російською нафтою після того, як країни Заходу запровадили санкції проти РФ.

На російську нафту припадало близько 40% імпорту сирої нафти в Індію в травні, скоротивши імпорт з Іраку до трирічного мінімуму та з Саудівської Аравії до найнижчого рівня з вересня 2021 року.

Згідно з даними, Індія імпортувала 801 400 барелів на день іракської нафти в травні, що на 13,7% менше, ніж у квітні, тоді як постачання з Саудівської Аравії впало на 15% до 616 100 барелів на день.

Загальний травневий імпорт нафти в Індію незначно зріс порівняно з квітнем до 4,8 млн барелів на добу.

Reuters пише, що імпорт із Росії залишатиметься високим, оскільки ціна на російську нафту залишається набагато нижчою, ніж близькосхідну.

Згідно з даними уряду, у квітні ціна тонни нафти з Росії становила близько 500 доларів, що еквівалентно 68,21 долара за барель із коефіцієнтом перерахунку 7,33, тоді як ціна з Іраку коштувала 570 доларів, а з Саудівської Аравії – 637,40 доларів.

Інформація про ціни на вантажі, що прибувають у травні, ще не оновлена. Через збільшення закупівель російської нафти за зниженими цінами частка імпорту з Близького Сходу – традиційно його головного джерела – впала до історичного мінімуму приблизно на 39% у травні з 44% у квітні.

Крім цього, частка ОПЕК в імпорті нафти Індії в травні впала до рекордно низького рівня в 42,6% і становила в середньому 44,3% за перші два місяці цього фінансового року.

Нагадаємо, згідно з оцінкою Oil & Gas Journal, доведені запаси нафти у світі на кінець 2022 року становили 1757 млрд барелів. Для порівняння: у 2021 році було 1735 млрд барелів, а в 2020 — 1727,5 млрд. LVIV.MEDIA розповідає про те, хто є лідером з експорту нафти та скільки ці країни мають запасів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності