• Головна
  • Енергетика
  • Після обвалу цін на нафту через Китай вони знову здорожчали: у чому причина

Після обвалу цін на нафту через Китай вони знову здорожчали: у чому причина

Після обвалу цін на нафту через Китай вони знову здорожчали: у чому причина

Можливе скорочення запасів нафти в США також підтримало ціни

Ціни на нафту відскочили на початку середи, 21 червня, відновившись після двох сесій поспіль втрат, оскільки очікування «яструбиних» заяв ФРС у другій половині дня і можливе поповнення запасів нафти в США переважили побоювання щодо попиту в Китаї.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 35 центів до 76,25 долара за барель, а ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) піднялися на 34 центи до 71,53 долара.

«Ми очікуємо, що голова ФРС Пауелл виступить з «яструбиним» піврічним звітом перед Конгресом, що відображає середній прогноз щодо підвищення процентних ставок в найближчі місяці і більш стійкої інфляції в найближчій перспективі», - йдеться в повідомленні ANZ Research.

Зокрема, очікується, що виступ голови Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла в Конгресі 21 червня дасть підказки щодо майбутніх змін процентних ставок в найбільшій економіці світу.

Раніше у вівторок, 20 червня, на засіданні правління ФРС у Вашингтоні двоє керівників ФРС та економіст, який приєднався до них, заявили, що їхня увага зосереджена на зниженні занадто високої інфляції, щоб економіка США змогла повернутися до стійкого зростання. Це в свою чергу може стимулювати попит на нафту.

Водночас можливе скорочення запасів нафти в США також підтримало ціни: згідно з опитуванням Reuters, проведеним серед п'яти аналітиків, запаси нафти за тиждень до 16 червня скоротилися в середньому приблизно на 400 тис. барелів.

Натомість офіційні дані про запаси нафти в США від галузевої групи Американського інституту нафти будуть опубліковані 21 червня, а Управління енергетичної інформації – у четвер, 22 червня.

Занепокоєння щодо відновлення попиту в Китаї, найбільшому світовому імпортері нафти, обмежило зростання цін, оскільки його економіка перебуває в скрутному становищі.

«Єдина причина, чому я вважаю, що ціни поки що не ростуть (стабільно), полягає в тому, що дані з Китаю все ще залишаються неясними. Проте, стимули вже є, і я ставлю на те, що вони будуть ефективними для відродження економіки, а разом з ними ми матимемо сильне зростання попиту в другому півріччі», - сказав директор з досліджень Rystad Energy Клаудіо Галімберті.

Він додав, що те, що стосується засідання ФРС, то тут також немає впевненості, але з останніми даними по інфляції на рівні 4%, у них є простір для оптимізму.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало про те, хто є лідером з експорту нафти та скільки ці країни мають запасів.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності