• Головна
  • Новини Львова
  • "Укрнафта" через суд намагається стягнути 280 млн гривень боргу з львівської компанії

"Укрнафта" через суд намагається стягнути 280 млн гривень боргу з львівської компанії

"Укрнафта" через суд намагається стягнути 280 млн гривень боргу з львівської компанії

Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" через суд намагається стягнути 280 млн гривень боргу та пені з львівської компанії ТОВ "Вільєна", що займається роздрібною торгівлею паливом та має опосередкований зв'язок з групою "Приват" мільярдера Ігоря Коломойського.

Про це виданню Lviv.Media стало відомо з відповідних позовів, що перебувають на розгляді Господарського суду у Львівській області.

Зокрема, на розгляд Госпсуду 14 червня 2022 року надійшла позовна заява ПАТ "Укрнафта" до ТОВ "Вільєна" про стягнення 147,32 млн гривень заборгованості за договором постачання від 31 грудня 2021 року. Сума заборгованості складається з 129,1 млн гривень основного боргу, 7,2 млн гривень пені, 9,99 млн гривень інфляційних втрат та 1,01 млн гривень 3% річних.

Окрім того, ПАТ "Укрнафта" звернулося до Господарського суду з позовом про стягнення з ТОВ "Вільєна" 133,45 млн гривень заборгованості за договором постачання від 1 лютого 2022 року.

Водночас компанія "Вільєна" звернулась до Госпсуду у Львівській області з позовом до ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" про стягнення 294,14 млн гривень заборгованості за договором постачання нафтопродуктів. 29 червня суд ухвалив рішення передати справу за підсудністю до Господарського суду у Полтавській області.

Варто зазначити, що компанія ТОВ "Вільєна" зареєстрована у Львові в лютому 2021 року та спеціалізується на роздрібній торгівлі паливом. Підприємством зі статутним капіталом лише 1 тис. гривень володіє Андрій Васильович Єрмоленко.

Раніше Андрій Єрмоленко був засновників ТОВ "Еріда стандарт" та ТОВ "Сварог ойл". Обидві компанії були зареєстровані у Харкові та станом на сьогодні знаходяться в стані припинення.

ТОВ "Еріда стандарт" входить до групи компаній "родини Родзинських", якою керує депутат Харківської міської ради 8-го скликання Анатолій Родзинський.

Своєю чергою ТОВ "Сварог ойл" входить до групи компаній "Приват" мільярдерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності