Топ-10 найоригінальніших ялинок — Dezeen

Топ-10 найоригінальніших ялинок — Dezeen

Перевернута ялинка та заморожене різдвяне дерево

Журнал Dezeen обрав 10 креативних дизайнів різдвяних ялинок зі свого архіву. У добірку потрапили і ялинка всередині льодяного кубу, і перевернуте догори дерево.

Добірку журналу опублікувало видання Pragmatika.

Перевернута Різдвяна ялинка, Велика Британія, автор — Ширазе Хушіарі

2016 року для лондонського Tate Britain художник Ширазе Хушарі спроєктувала ялинку, яка була підвішена до стелі будівлі галереї Millbank.

Художниця покрила коріння сусальним золотом, щоб виділити ту частину дерева, яка зазвичай прихована, і одночасно підкреслити природну текстуру, колір та форму ялинки.

Різдвяна ялинка у Tokyo Midtown, Японія, Nendo

Встановлена цього року в торговому центрі Tokyo Midtown різдвяна ялинка має вирізи у формі зірок, які майорять у ритмічному візерунку.

Розроблене японською студією дизайну Nendo біле дерево заввишки 7,5 метрів має багатогранну поверхню, що складається з плоских металевих панелей. Загалом всередині конструкції розміщено 416 компактних вентиляторів, які розганяють повітря, яке рухає і розгойдує елементи ялинки та прикраси, розвішані над нею.

Заморожена різдвяна ялинка, Велика Британія, Алекс Чіннек

2016 року британський художник Алекс Чіннек створив інсталяцію на Кінгс-Крос у Лондоні, помістивши ялинку у гігантський льодяний куб.

Чіннек використав двотонний блок смоли, щоб обмежити п’ятиметрову ялинку, та додав калюжу воску навколо, ніби відтворивши танення льоду.

Альтернативна скульптура різдвяної ялинки, Данія, SOM

Замість традиційної різдвяної ялинки американська архітектурна студія SOM спроєктувала ґратчастий корпус у дворі Utzon Center у Данії.

В основі споруди отвори, що відсилають до пірамідальної форми дерев, і ведуть відвідувачів всередину скульптури.

Хай живе Різдвяна ялинка, Велика Британія, від кількох дизайнерів

В історичному будинку Harewood House у Західному Йоркширі цьогоріч відбулася виставка нетрадиційних ялинок під назвою «Хай живе ялинка».

Заміський будинок продемонстрував 11 проєктів, створених художниками, дизайнерами та митцями. Зокрема, тут представлене розгорнуте паперове спіральне дерево художника з паперу від Енді Сінглтона.

Різдвяна ялинка готелю Sanderson, Велика Британія, Їнка Ілорі

Британська дизайнерка Їнка Ілорі створила абстрактну різдвяну ялинку для фойє готелю Sanderson у Лондоні, що являла собою конструкції з дерев’яних рейок, підсвічених зсередини.

Її геометрична форма відсилає до стопки подарунків із п’ятьма різнокольоровими фігурами, розташованими одна на одній, які зазвичай кладуть безпосередньо під новорічне дерево.

Різдвяна ялинка готелю Upper House, Гонконг, Ласвіт і Ябу Пушелберг

Інсталяція новорічного дерева від дизайнерської фірми Yabu Pushelberg у фойє гонконгського готелю Upper House виконана з подовжених скляних ліхтарів ручної роботи та полірованої латуні кольору шампанського золота.

Елементи скомпоновані ромбовидним візерунком і мають витончені ручні канавки.

Electric Nemeton, Велика Британія, студія Сема Джейкоба

Архітектурна студія Сема Джейкоба під час проєктування Electric Nemeton прагнула створити футуристичну інтерпретацію різдвяних ялинок. Експозиції на площі Гранарі на Кінгс-Крос у Лондоні складаються з піднесених обелісків.

Підняте на чотири метри догори на сталевих «стовбурах» скупчення зелених пірамід мало на меті імітувати ліс дерев і підсвічувалося вночі.

Дерево зі скла, Велика Британія, Лі Брум

2017 року британський дизайнер Лі Брум спроєктував скляну ялинку всередині триповерхового атріуму хмарочоса The Shard. Брум співпрацював із брендом скляних виробів Nude, щоб створити дерево, яке складається з 245 окремих підвісних світильників із видувного вручну скла.

Після святкування Різдва скляне дерево було розібрано та продано як окремі освітлювальні вироби, а виручені кошти були передані британському Червоному Хресту.

Теменос, Велика Британія, Ліліан Лійн

Виставлене на площі Гранарі в Кінгс-Кросс «різдвяне дерево» являло собою абстрактну фігуру заввишки 11,3 метрів, що складається з різнокольорових сяючих неонових стовпів, розроблених американською художницею Ліліан Лійн.

19 стовпів різної довжини були розташовані в конусоподібній формі з отвором, який дозволяв відвідувачам заходити всередину «ялинки» і бути в оточенні неонових світлових смуг.

Нагадаємо, про те, як обрати живу ялинку, читайте в ексклюзивному матеріалі LVIV.MEDIA. А як найкраще вибрати штучну — читайте тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності