Камуфльовану «ялинку незламних» встановлять у Миколаєві

Камуфльовану «ялинку незламних» встановлять у Миколаєві

Ялинка символізуватиме незламний дух мешканців Миколаєва

Влада Миколаєва вирішила в центрі міста встановити незвичайну новорічну інстраляцію -  ялинку, вкриту маскувальною сіткою та з ілюмінацією.

Про це йдеться в репортажі каналу «Суспільне», пише «Фокус».

Незвичайна споруда захищатиме собою пам'ятник покровителя міста Святого Миколая, скульптуру якого ще в жовтні обклали мішками з піском, щоб уберегти від обстрілу.

«У нас незапланований Новий рік, він більш військовий, але наші діти тут ні до чого. Ми вирішили зробити сюрприз, і все-таки в місті буде ялинка, але фронтова. Я думаю, наші діти зрозуміють ситуацію, а батьки будуть раді, що буде місце, куди можна буде привести дітей», — розповіла організаторка виробництва маскувальних сіток Наталія Куличковська.

За її словами, ялинку буде змонтовано з шести секцій, кожна секція заввишки сім метрів, завширшки — 2,5 метра. Потім під час демонтажу кожна секція буде розгорнута, як пелюстка, зверху вниз, і стягуватиметься затяжками. Після цього ялинку прикрасять кулями та гірляндами.

Виготовленням «фронтової» ялинки займаються волонтери зі швейного цеху, в якому шиють маскувальні сітки-кікімори для Збройних сил України.

Військовий стиль новорічної ялинки — це замовлення обласної військової адміністрації. На думку авторів проєкту, ялинка символізуватиме незламний дух мешканців Миколаєва.

«Ялинка в нас такого камуфляжного кольору, бо має важливу роль. Вона закриватиме нашого покровителя міста — Святого Миколая. До того ж дуже важливо, що напередодні свят Святого Миколая та Різдва Христового вона буде символом незламності, волонтерського руху Миколаєва», — розповіла майстриня цеху Людмила.

Начальник міського управління культури Юрій Любаров зазначив, що незвичайний проєкт уже має назву — «Ялинка незламних», яка виконуватиме функцію захисної споруди.

«Які часи, така і ялинка. Тут захисна споруда навколо Святого Миколая, і навколо цієї захисної споруди ще одна захисна споруда зараз відбудовується. Це буде такий символ миколаївського Нового року, цьогорічного Різдва», — зазначив Любаров.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові поставлять новорічну ялинку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності