• Головна
  • Україна
  • На Вінниччині двоє чоловіків застрелили поліцейського та втекли

На Вінниччині двоє чоловіків застрелили поліцейського та втекли

На Вінниччині двоє чоловіків вбили поліцейського та втекли

Правоохоронці розшукують злочинців

У ніч на суботу, 20 квітня, на Вінниччині двоє чоловіків відкрили вогонь по патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини один з правоохоронців загинув. Поліція встановила особи злочинців, їх розшукують, повідомила пресслужба поліції Вінницької області.

Чоловіків зупинили для перевірки документів

За даними правоохоронців, близько 02:00 у Гайсинському районі Вінницької області патрульні зупинили автомобіль темного кольору, щоб перевірити документи водія. У машині перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по працівниках поліції. Внаслідок стрілянини патрульні отримали поранення, і один з них — 20-річний Максим Зарецький, — загинув.

Правоохоронцям вдалося встановити особи чоловіків, які могли бути причетні до стрілянини. Наразі працівники поліції Вінниччини та Одещини намагаються встановити місце знаходження зловмисників та затримати їх. Орієнтування розіслали до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

“Неважливо хто та в якому одязі, в якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону”, — наголосив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Згодом військове командування визнало, що на відеозапису злочину, який поширюється в мережі, є чинні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України. “Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського”, — йдеться в дописі.

Про Максима Зарецького

20-річний Максим Зарецький служив у секторі реагування патрульної поліції півтора року. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ. “Без єдиного сина залишились батьки Максима Зарецького. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем“, — написали у Національній поліції України.

Оновлено. 21 квітня вбивць поліцейського затримали на Одещині, ними виявилися 52-річний та 26-річний військові, батько з сином, уродженці Вінниччини.

Нагадаємо, у Києві чоловік напав на працівників ТЦК з ножем, нападника затримали. Також львівського травматолога судили за напад на поліцейського в центрі міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності