Львівського травматолога судили за напад на поліцейського в центрі міста

Львівського травматолога судили за напад на поліцейського в центрі міста
Фото: Патрульна поліція Львівської області

50-річний чоловік напав на патрульного, аби захистити свого знайомого

У Львові засудили 50-річного травматолога, який минулого року напав на поліцейського у центрі міста, щоб той не зміг затримати його знайомого. Обвинувачений Андрій К. на суді стверджував, що вдарив патрульного ненавмисно та вже попросив вибачення. Однак Галицький районний суд Львова визнав лікаря винним і призначив два роки позбавлення волі, проте замінив покарання двома роками іспитового строку, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному судовому реєстрі у понеділок, 4 березня.

Злочин трапився 26 березня, 2023 року на проспекті Свободи поблизу готелю “Львів“. Працівники поліції намагалися затримати 36-річного водія Audi A7, який порушив правила дорожнього руху. Між правоохоронцями та водієм виник конфлікт, через те, що він не хотів надавати документи на авто та намагався втекти від поліції. “При цьому обвинувачений, 50-річний Андрій К., почав активно перешкоджати працівникам поліції затримати водія Audi. Це виражалось у тому, що він рукою хапав за плече поліцейського, намагаючись відтягнути його під порушника“, — йдеться у вироку. До конфлікту також долучився 41-річний знайомий водія.

На допомогу працівникам поліції прибули ще двоє патрульних, серед яких був і потерпілий — Андрій Ф. Після того, як поліцейським вдалося затримати водія Audi, Андрій К. підбіг до одного з патрульних, почав розмахувати руками та вимагати відпустити його знайомого. Правоохоронець попросив чоловіка не наближатись, та, оскільки той його проігнорував, розпилив в очі нападника сльозогінний газ. Одразу після цього обвинувачений вдарив Андрія Ф. кулаком в обличчя. Внаслідок удару патрульний отримав струс мозку та закриту черепно-мозкову травму. Після цього правоохоронці затримали усіх трьох чоловіків.

На судовому засіданні Андрій К. свою вину заперечив. Стверджував, що вдарив поліцейського ненавмисно, а через те, що відмахувався від газу та нічого не бачив. Також обвинувачений попросив вибачення у потерпілого. Галицький районний суд Львова визнав Андрія К. винним. Його засудили до двох років позбавлення волі, проте замінили ув’язнення двома роками іспитового строку. На цей вирок обвинувачений ще може подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності