У Львові засудили жінку, яка виказала росіянам розташування підрозділів ЗСУ

У Львові засудили жінку, яка виказала росіянам розташування підрозділів ЗСУ

Засуджена позначила парк, у якому були підрозділи ЗСУ, на картах Google і переслала скриншот своїй сестрі у Росію

У Львові суд покарав шістьома роками позбавлення волі жінку, яка поширила на територію Росії зображення львівського парку, де восени 2022 року розташовувалися підрозділи Збройних сил України. Повідомлення про це з’явилося 4 березня на сайті Личаківського районного суду Львова.

За даними слідства, громадянка Ф., яка переїхала до Львова з окупованої території України, 22 жовтня 2022 року о 8:12 зробила скриншот із GoogleMaps і обвела на ньому маркером територію одного з парків міста, в якому в той час розташовувалися підрозділи ЗС України. Після цього вона через Telegram надіслала знімок з екрана своїй сестрі, яка проживає в Росії. Та своєю чергою переслала його російському військовослужбовцю для того, щоб армія РФ завдала ракетного удару по цьому львівському парку.

Жінку звинуватили в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних сил України у воєнний час і засудили до шести років  позбавлення волі. Нараз цей вирок ще не набув законної сили, засуджена має право оскаржити його в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності