• Головна
  • Україна
  • Вбивць поліцейського на Вінниччині затримали в Одеській області

Вбивць поліцейського на Вінниччині затримали в Одеській області

Затримання 26-річного нападника, фото поліції

У вбивстві підозрюють батька з сином, які були військовослужбовцями

У неділю, 21 квітня, в Одеській області затримали військовослужбовців, які вбили поліцейського на Вінниччині, повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський.

«Нападників на поліцейських затримали в Одеській області — їм загрожує довічне ув'язнення», — заявив голова Нацполіції.

Як зазначається в повідомленні, чоловіків, які переховувалися на території Одеської області, затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Ними виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

«Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників. Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються», — зазначили в поліції.

Вбивці поліцейського хотіли втекти з України

Речниця Національної поліції Олена Бережна в ефірі телемарафону повідомила, що нападники на поліцейських планували втекти з України.

«Вони перебували в закинутій будівлі, мали намір покинути державу. [Зловмисники] кажуть, що перевозили бойові гранати і це стало причиною [нападу]. Але, як це було насправді, буде з'ясовувати слідство», — сказала вона.

Згодом поліція опублікувала відео затримання нападників.

Підозрювані у розстрілі поліцейських на Вінниччині мали намір втекти за кордон

Posted by Національна поліція України on Sunday, April 21, 2024

Вбивство поліцейського на Вінниччині 20 квітня: що відомо

Як повідомляв LVIV.MEDIA, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків. Під час огляду автомобіля чоловіки відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець Максим Зарецький, а його напарник поранений.

Дії нападників кваліфікують як вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності