• Головна
  • Україна
  • У Харкові авіаударом влучили у житловий мікрорайон: є загиблий та поранені

У Харкові авіаударом влучили у житловий мікрорайон: є загиблий та поранені

Авіаудар по Харкову 27 березня

Серед поранених — четверо дітей

Росіяни завдали удару по житловому мікрорайону Харкова. Поцілили у багатоквартирні будинки. Про це повідомили міський голова Харкова Ігор Терехов та голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Про вибухи у Харкові стало відомо о 15:54. А вже о 16:10 сповістили про те, що внаслідок удару є поранені та загиблий. А також про те, що пʼятиповерхові будинки, де жили люди і куди влучили росіяни, зазнали значних руйнувань. Також постраждав інститут невідкладної хірургії, написав Ігор Терехов.

Внаслідок удару відомо про одного загиблого і 18 поранених. Серед поранених — четверо дітей від трьох місяців до тринадцяти років.

Водночас “Суспільне Харків” повідомило про влучання на дитячому майданчику між двома багатоповерхівками у Шевченківському районі. “Вибуховою хвилею обірвало фасади та балкони щонайменше у двох будинках. Поблизу одного з під'їздів — тіло загиблої людини”, — йдеться у повідомленні.

Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов уточнив, що по Харкову, вперше з 2022 року, вдарили авіабомбами. “За інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250. Маємо два прильоти — перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків”, — йдеться у повідомленні.

За словами Сергія Болвінова загиблий під час удару по місту перебував на вулиці, біля будинку. “Авіацію для удару по житлових кварталах Харкова росіяни не використовували вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час”, — зазначив Болвінов.

У Офісі генерального прокурора повідомляють, що пошкоджено низку багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші обʼєкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, 20 березня росіяни вдарили по одному з районів Харкова. Тоді п’ятеро людей загинули та ще п’ятеро отримали поранення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності