• Головна
  • Україна
  • Голова ВЛК на Одещині продавав ухилянтам довідки з вигаданими хворобами

Голова ВЛК на Одещині продавав ухилянтам довідки з вигаданими хворобами

Голову ВЛК в Овідіополі на Одещині затримали за допомогу ухилянтам, фото Київської міської прокуратури

Одна така довідка коштувала 5500 доларів

Голова Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії(ВЛК) на Одещині продавав військовозобов’язаним чоловікам довідки ВЛК з вигаданими хворобами. Посадовцю вже оголосили про підозру.

Як повідомила у вівторок, 26 березня, Київська міська прокуратура, голова ВЛК разом зі співучасниками за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами. Так, у грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем "на замовлення клієнта" за 5500 доларів США незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати державний кордон України. Тоді лікарю повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через кордон, вчиненому групою осіб.

Тепер підозру за цією ж статтею отримав і голова ВЛК в Овідіополі. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку 2024 року на Одещині викрили суддів, які допомагали чоловікам ухилятися від мобілізації. Схема діяла так: коли чоловіки подавали на розлучення, судді фіктивно визначали місце проживання неповнолітніх дітей за чоловіками. Таким чином чоловіки призовного віку могли не просто ухилитися від мобілізації, а й виїхати за кордон.

Головним у цій справі називали суддю Білгород-Дністровського суду Одеської області Олександра Боярського. Його вже відсторонили від посади. Тим часом журналісти зауважили, що в родини Боярського за час дії схеми з’явилася нова нерухомість.

Також ми писали про те, що заступниця голови ВЛК на Прикарпатті купила синові непридатність до військової служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності