• Головна
  • Україна
  • Поляки повністю заблокували виїзд вантажівок з України на двох пунктах пропуску

Поляки повністю заблокували виїзд вантажівок з України на двох пунктах пропуску

Фото ДПСУ

Речник Державної прикордонної служби розповів про ситуацію на українсько-польському кордоні

Польські фермери зовсім не пропускають українські вантажівки, які їдуть з України в Польщу, на пунктах пропуску «Ягодин — Дорогуськ» і «Рава-Руська — Гребенне», повідомив у неділю, 24 березня, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

В ефірі національного телемарафону він сказав, що станом на неділю польські фермери блокують три пункти пропуску — «Угринів — Долгобичув», «Ягодин — Дорогуськ» і «Рава-Руська — Гребенне». На двох останніх рух вантажівок у бік Польщі наразі повністю зупинений, у черзі стоять 500 вантажівок, цитує Демченка «Європейська правда».

Крім того, за словами Демченка, певну кількість транспортних засобів не пропускають і в бік України. Наприклад, на «Ягодині» за минулу добу польські фермери пропустили близько 60 вантажівок, у той час як цей КПП має добову спроможність оформлювати 1200-1400 вантажних автомобілів.

Нагадаємо, 21 березня польські протестувальники розблокували рух транспорту перед пунктом пропуску «Зосін — Устилуг». Крім того, 20 березня поляки припинили блокувати рух на пункті пропуску «Медика — Шегині».

Зазначимо, що 20 березня поляки вдалися до блокування руху автобусів через пункт «Шегині — Медика». Спершу вони пропускали по одному автобусу на дві години, а потім зовсім припинили пропускати транспорт. Втім, блокаду цього КПП зняли ввечері того ж дня.

Поляки виступають проти українського аграрного експорту, хоча продовжують купувати сільськогосподарську продукцію в росіян. Наприклад, поляки різко збільшили імпорт російських тепличних огірків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності