• Головна
  • Світ
  • Російська ракета майже хвилину перебувала в Польщі, а потім вдарила по Львівщині

Російська ракета майже хвилину перебувала в Польщі, а потім вдарила по Львівщині

винищувачі F-16 польської армії, фото ілюстративне

Російська ракета перебувала в Польщі 39 секунд. за нею стежили місцеві військові

Під час масованого ракетного удару по Україні вночі 24 березня одна з ракет залетіла на територію Польщі. За попередніми даними, російська ракета перебувала на польській території приблизно 39 секунд.

Про інцидент повідомили польські військові. За їхніми словами, через 39 секунд ракета повернулася на територію України, щоб завдати удару. Як зазначило Оперативне командування Збройних сил Польщі, російська ракета залетіла в польський повітряний простір о 04:23 за місцевим часом, тобто о 05:23 за Києвом: якраз тоді, коли сильні вибухи лунали на Стрийщині.

«Об'єкт увійшов у польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Протягом усього польоту за ним спостерігали військові радари», — написали польські військові.

Згодом на брифінгу польські військові розповіли, що ракета, яка порушила повітряний простір Польщі, рухалася зі швидкістю майже 800 км/год на висоті 400 м. Вона перетнула кордон приблизно на 2 км, а потім залишила територію Польщі. «Ми знали траєкторію польоту, було зрозуміло, що цей об’єкт не буде прямувати вглиб нашої країни», — заявив речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський.  

Попереднє порушення повітряного простору Польщі російською ракетою, спрямованою на Україну, відбулося 29 грудня 2023 року також на Люблінщині. 

Тоді російська ракета перебувала в повітряному просторі Польщі менше трьох хвилин. У цей момент поляки також спостерігали за ракетою, однак не вживали ніяких дій.

Нагадаємо, росіяни втретє за тиждень завдали масованого ракетного удару по Україні. Вночі та зранку 24 березня вони вдарили по Україні крилатими ракетами та дронами-камікадзе Shahed. Під час цієї атаки найбільший удар прийняв на себе Стрийський район Львівської області.

Загалом росіяни за ніч і ранок 24 березня випустили по Україні 29 крилатих ракет та 28 дронів-камікадзе Shahed. Однак цього разу ППО збила 18 з 29 ракет і 25 з 29 «шахедів».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності