Влада Польщі депортувала двох українських журналістів

Цистерни з російським газом на кордоні з Польщею

Журналістам, які досліджували вантажні перевезення на російсько-польському кордоні, депортували з країни і заборонили в’їзд на 5 років

У Польщі декілька днів тому затримали і депортували двох журналістів медіа Район.in.ua. Редактора Юрія Конкевича та відеооператора Олександра Пілюка затримали 7 березня під час того, як вони знімали рух вантажівок між російсько-польським кордоном. Про це 13 березня повідомили на сайті медіа.

За що депортували журналістів

Ввечері 9 березня журналістів депортували і заборонили вʼїзд до країн Шенгенської зони на 5 років. У них також відібрали усю техніку на яку вони записували матеріал для розслідування. За словами поліції журналісти фотографували критичну інфраструктуру — російські вагони скрапленого газу, що й стало причиною затримання.

За словами журналістів, працівники поліції відмовили у дзвінку консулу, редакції та родичам без пояснень причин. Редакція звернулась до українських і польських журналістських організацій із закликом захистити права їхніх працівників і скасувати заборону на вʼїзд.

Нагадаємо, що у кінці лютого польські правоохоронці затримали журналіста “Української Правди” Михайла Ткача разом із оператором. Вони знімали матеріал про транзит продукції між Польщею, Росією і Білоруссю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності