• Головна
  • Світ
  • Російські власники Львівської компанії засвітились у візовому скандалі у Польщі

Російські власники Львівської компанії засвітились у візовому скандалі у Польщі

слідча комісія польського Сейму

Заступник міністра сільського господарства польського уряду лобіював надання польського громадянства дітям Сєрґєя Пєтрова і Терьє Ару

Колишній заступник міністра сільського господарства Польщі Лєх Колаковскі (Lech Kołakowski) втручався у процес надання польського громадянства громадянам Росії, зокрема синові російського бізнесмена Сєрґєя Пєтрова. Про це 19 березня повідомив Міхал Щерба (Michał Szczerba), голова спеціальної комісії польського сейму, яка розслідує втручання польських посадовців у надання віз іноземцям.

У вівторок 19 березня Лєх Колаковський дав свідчення слідчій комісії польського парламенту. Як повідомляє видання bankier.pl, під час засідання голова комісії Міхал Щерба зазначив, що Колаковський "часто втручався у справи російських громадян, в тому числі щодо надання польського громадянства громадянам Російської Федерації". Голова комісії додав, що це стосується і сина російського бізнесмена Сєрґєя Петрова Алєксєя. У відповідь на це Колаковскі заявив, що не пам’ятає про цей факт.

Польський журналіст Куба Корус (Kuba Korus) у мережі Х оприлюднив фото електронного листа, у якому асистент Лєха Колаковскі просить посольство Республіки Польща у Таллінні пришвидшити надання громадянства Алєксєю Пєтрову і Наталії Ару.

У листі, датованому 19 червня 2020 року, помічник Колаковського Мацєй Лісовскі (Maciej Lisowski) просить посольство повідомити, на якому етапі перебуває справа з надання польського громадянства вказаним особам. А також наголошує, що ця справа є важливою і невідкладною.

При цьому польська слідча комісія взяла до уваги публікацію литовського Центру журналістських розслідувань “Siena” про приховане російське громадянство Сєрґєя Пєтрова, бізнесмена, який в обхід санкцій отримав державні замовлення у Литві. Копію російського паспорта Пєтрова литовські журналісти отримали від LVIV.MEDIA.

Той же ж Сєрґєй Пєтров упродовж тривалого часу був власником Львівської ізоляторної компанії. Після початку повномасштабного вторгнення він лише формально вийшов з бенефіціарних власників львівського підприємства, передавши контроль пов’язаним із ним особами. Про це йшлося у розслідуванні LVIV.MEDIA, опублікованому у липні 2023 року.

До слова, директорка Львівської ізоляторної компанії Оксана Динік, яка водночас є депутаткою Львівської міської ради від фракції “Самопоміч”, заперечує присутність громадян Росії серед власників підприємства. Міський голова Львова Андрій Садовий також не визнає зв’язку Львівської ізоляторної компанії з росіянами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності