Апеляційний суд залишив під арештом майно «Львівської ізоляторної компанії»

Апеляційний суд залишив під арештом майно «Львівської ізоляторної компанії»

БЕБ розслідує справу про ухилення від сплати податків

Львівський апеляційний суд залишив без змін ухвалу про арешт майна «Львівської ізоляторної компанії».

Про це стало відомо з ухвали суду.

Раніше генеральна директорка ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» Оксана Динік подала апеляційну скаргу, у якій просила скасувати арешт на майно підприємства. У своїх доводах адвокат зазначав, що вартість арештованого майна є набагато більшою ніж сума можливих несплачених податкових платежів. При цьому апелянтка визнала, що ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» має кредиторську заборгованість перед російським підприємством, однак не має на меті її виплачувати. Також керівниця «Львівської ізоляторної компанії» у суді заявила, що учасником товариства є лише одна компанія — резидент Естонії. До слова, генеральною директоркою ТзОВ ЛІК є депутатка Львівської міської ради від фракції «Самопоміч» Оксана Динік.

Однак колегія Львівського апеляційного суду визнала обґрунтованим висновок слідчого судді про те, що ТОВ «Львівська ізоляторна компанія» є важливим для економіки та забезпечення роботи критичної інфраструктури підприємством. А також — що на ньому існують передумови до виведення капіталу, зупинки виробництва та подальшого банкрутства.

Арешт майна, на думку суддів, забезпечить виробництво та постачання важливого обладнання для потреб підприємств електроенергетичної галузі, а також виконання інших замовлень в інтересах оборони України.

Арештувати майно «Львівської ізоляторної компанії» ухвалив слідчий суддя Личаківського районного суду 3 серпня 2023 року за клопотання детектива БЕБ. Бюро економічної безпеки веде провадження за двома статтями кримінального кодексу: ухилення від сплати податків та службове підроблення.

Нагадаю, у липні цього року журналісти LVIV.MEDIA встановили, що формальні власники естонської компанії «GIG Holdings», яка володіє «Львівською ізоляторною компанією» мають ознаки підставних осіб. З великою долею імовірності, реальними власниками ТзОВ ЛІК залишається група російських підприємців та їх родичів. При цьому вони володіють промисловими підприємствами, що працюють на території Росії та виконують там оборонні замовлення.

Попри це, ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» до 2023 року користувалася пільгами від міської ради у рамках програми підтримки місцевих виробників, а її генеральна директорка входить до фракції партії «Самопоміч», засновником якої є міський голова Львова Андрій Садовий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності