Поляки розблокували пункт пропуску «Медика — Шегині»

Пункт пропуску «Медика — Шегині», фото «Суспільного»

Наразі через цей пункт пропуску весь транспорт може проїжджати безперешкодно

Польські фермери повністю припинили блокувати рух на напрямку пункту пропуску «Медика — Шегині». Наразі весь транспорт може без перешкод переїжджати там, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі «Громадському» в четвер, 21 березня.

Напередодні українські прикордонники отримали інформацію від польських колег про обмеження руху автобусів через пункт пропуску «Шегині — Медика» приблизно з 11:10. Про припинення блокування оголосили о 20:49. Прикордонний пункт заблокували на тлі загальнонаціонального страйку польських фермерів 20 березня.

Які пункти на кордоні з Польщею заблоковані 21 березня

Наразі заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки:

  • «Ягодин — Дорогуськ»;
  • «Устилуг — Зосін»;
  • «Угринів — Долгобичув»;
  • «Рава-Руська — Гребенне».

На напрямку цих пунктів польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки. Зокрема, за минулу добу у «Ягодині» протестувальники пропустили лише 50 автомобілів, що «для цього напрямку є критично низьким показником», сказав Демченко в коментарі «Українській правді».

Утім, у ПП «Рава-Руська» та «Ягодин» не пропускають вантажні транспортні засоби з України в Польщу взагалі. Станом на ранок 21 березня, сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі перебували майже 850 вантажівок. Найбільше — навпроти «Ягодина» та «Рави-Руської».

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також утворилися затори, адже водії обирають інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці. Зокрема, навпроти ПП «Тиса» на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок стоятьб у черзі навпроти пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини, і майже 400 — на румунсько-українському кордоні біля ПП «Порубне».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності