Поляки розблокували пункт пропуску «Медика — Шегині»

Пункт пропуску «Медика — Шегині», фото «Суспільного»

Наразі через цей пункт пропуску весь транспорт може проїжджати безперешкодно

Польські фермери повністю припинили блокувати рух на напрямку пункту пропуску «Громадському». Наразі весь транспорт може без перешкод переїжджати там, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі «Громадському» в четвер, 21 березня.

Напередодні українські прикордонники отримали інформацію від польських колег про обмеження руху автобусів через пункт пропуску «Шегині — Медика» приблизно з 11:10. Про припинення блокування оголосили о 20:49. Прикордонний пункт заблокували на тлі загальнонаціонального страйку польських фермерів 20 березня.

Які пункти на кордоні з Польщею заблоковані 21 березня

Наразі заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки:

  • «Ягодин — Дорогуськ»;
  • «Устилуг — Зосін»;
  • «Угринів — Долгобичув»;
  • «Рава-Руська — Гребенне».

На напрямку цих пунктів польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки. Зокрема, за минулу добу у «Ягодині» протестувальники пропустили лише 50 автомобілів, що «для цього напрямку є критично низьким показником», сказав Демченко в коментарі «Українській правді».

Утім, у ПП «Рава-Руська» та «Ягодин» не пропускають вантажні транспортні засоби з України в Польщу взагалі. Станом на ранок 21 березня, сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі перебували майже 850 вантажівок. Найбільше — навпроти «Ягодина» та «Рави-Руської».

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також утворилися затори, адже водії обирають інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці. Зокрема, навпроти ПП «Тиса» на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок стоятьб у черзі навпроти пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини, і майже 400 — на румунсько-українському кордоні біля ПП «Порубне».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності