• Головна
  • Світ
  • Поляки раптово припинили блокувати кордон з Росією

Поляки раптово припинили блокувати кордон з Росією

Фото ілюстративне

Польські фермери обіцяли блокувати кордон з Росією впродовж місяця, але не протрималися й тижня

Польські фермери призупинили акцію протесту на кордоні з Росією у Гжехотках. Акція почалася 20 березня і мала тривати місяць, але вже 24 березня стало відомо про її припинення.

Як пише «Польське радіо», минулої середи, 20 березня, фермери Вармінсько-Мазурського воєводства заблокували перетин кордону, пропускаючи одну машину на годину. Однак у неділю, 24 березня, стало відомо про те, що блокаду припиняють. Припинення блокади організатори акції пояснили прийдешніми великодніми святами. Водночас Раніше протестувальники були налаштовані рішучіше, анонсуючи блокаду російського кордону щонайменше на місяць.

З’ясувалося, що польські аграрії здивовані тим, скільки товарів надходить до Європейського Союзу з Росії.

«Європейський Союз ще не ухвалив рішення про заборону імпорту зерна з Росії до ЄС. Попри те, що країни засудили напад Росії на Україну, товарообмін із Росією постійно триває. Перевозять багато чого, зокрема везуть газ і не лише скраплений, один водій сказав, що везе метан», — сказав Єжи Салітра з правління Вармінсько-Мазурської сільськогосподарської палати.

Нагадаємо, польські фермери виступають проти ввезення української сільськогосподарської продукції. Водночас Польща активно купує російську сільгосппродукцію, проти чого фермери не протестують. Торгівля відбувається через Білорусь. Таким чином росіяни отримують від поляків сотні мільйонів доларів.

У журналістів, які намагаються висвітлити проблему польсько-російської торгівлі, виникають проблеми: польські спецслужби та правоохоронці їх затримують або висилають з країни з забороною подальшого в’їзду.

Також зазначимо, що поляки продовжують блокувати кордон з Україною. І хоча блокада ослабла, вона все ще завдає суттєвої шкоди: так, станом на 24 березня поляки повністю заблокували виїзд вантажівок з України на двох із трьох заблокованих пунктів пропуску.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності