На Львівщині частина громад досі не підготувала укриття для НМТ

На Львівщині не усі громади готові проводити НМТ в укриттях

Обласна адміністрація опублікує списки громад, які не підготували укриття для складання НМТ, якщо вони не зроблять цього за два тижні

У Львівській області не усі громади підготували укриття, в яких випускники можуть складати Національний мультипредметний тест (НМТ). Це може вплинути на тривалість складання тесту, а якщо тривога буде тривати занадто довго, то складання НМТ перенесуть на інший день. Про це у четвер, 18 квітня, повідомив керівник департаменту освіти й науки Львівської ОДА Олег Паска.

Списки непідготовлених громад опублікують за два тижні

У своєму зверненні Олег Паска наголосив, що якісне складання НМТ можливе лише в укриттях. “Уявіть себе на місці випускника. Тільки починається НМТ і тут звучить тривога. В такому випадку одинадцятикласник повинен пройти в укриття і бути там до завершення тривоги. Є два варіанти продовження цієї ситуації: або випускник під час нетривалої тривоги буде сидіти і хвилюватися чи правильно він закрив тест, чи збереглись дані. Якщо ж тривога буде дуже довгою, то прийдеться складати НМТ в інший день” — зазначив керівник освітнього департаменту.

Для того, щоб таких ситуацій не було, потрібно обладнати в укриттях аудиторії, в яких випускники будуть складати тест. Частина громад Львівщини уже це зробила, але є й ті, які ще не підготувались належним чином. “Звертаюся до тих, окремих голів територіальних громад, які ще не повною мірою усвідомили всю відповідальність. Перейміться тим, як наші діти і в яких умовах вони будуть складати мультитест. Я сподіваюся, що через два тижні нам не доведеться публікувати на сторінці департаменту перелік тих громад, які ще не змогли чи не захотіли забезпечити відповідні умови” — наголосив Олег Паска.

Нагадаємо, основна сесія вступних іспитів до закладів вищої освіти у форматі НМТ розпочнеться 14 травня і буде тривати до 25 червня. Додаткова сесія триватиме з 11 до 19 липня. Детальний графік проведення НМТ з міркувань безпеки оприлюднюватись не буде, визначений лише діапазон проведення іспитів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності