Водій вантажівки, який на смерть збив 83-річну львів’янку, уник ув’язнення

Фото з місця аварії
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Роботодавець водія заплатить сім’ї померлої 300 тис. грн

Личаківський районний суд Львова звільнив від позбавлення волі Володимира П., який за кермом вантажівки на смерть збив 83-річну пішохідку. Натомість компанію, на яку працював водій, зобов’язали виплатити рідним потерпілої 300 тис. грн компенсації за моральну шкоду. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Державному реєстрі судових рішень у понеділок, 29 квітня.

Потерпіла переходила дорогу в невстановленому місці

За матеріалами справи, ДТП трапилася 16 жовтня 2019 року на вулиці Личаківській. Тоді 59-річний мешканець Старосамбірського району за кермом вантажівки MAN повертав з вулиці Тракт Глинянський на вулицю Личаківську. Він рухався повільно, проте не помітив, як на дорогу перед ним вийшла 83-річна львів’янка, тож водій не загальмував та збив жінку. Потерпіла переходила дорогу в невстановленому місці, проте суд встановив, що водій міг би вчасно уникнути аварії, якби уважніше слідкував за дорогою. Внаслідок ДТП 83-річна жінка отримала численні травми, від яких померла.

На судовому засіданні Володимир П. визнав свою провину, розкаявся та попросив вибачення у рідних померлої. Чоловік зазначив, що не бачив потерпілої, яка вийшла на проїжджу частину та не знав, що збив її, поки йому не почали махати люди на тротуарі. Також водій додав, що пропонував компенсувати заподіяну шкоду рідним потерпілої одразу після аварії та після похорону, однак тоді вони відмовились.

Свідки аварії підтвердили, показання обвинуваченого. Вони розповіли, що потерпіла вийшла на проїжджу частину прямо перед вантажівкою та у місці, де немає пішохідного переходу. Водій вантажного авто продовжив рух після того, як збив жінку, і зупинився лише коли люди почали махати та привертати його увагу.

Водія звільнили від ув’язнення

Личаківський районний суд Львова визнав Володимира П. винним у вчиненні смертельного ДТП. Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі, проте замінили покарання трьома роками іспитового терміну. Також чоловіку на п’ять років заборонили керувати транспортом. Крім того, суд зобов’язав роботодавця Володимира П. виплатити рідним померлої компенсацію за моральну шкоду у розмірі 300 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності