Студент уник покарання за смертельне збиття жінки поза пішохідним переходом у Дрогобичі

Пошкоджений автомобіль після ДТП у Дрогобичі, фото поліції

Суд засудив студента до п’яти років, але звільнив його від ув’язнення, призначивши випробувальний термін

Дрогобицький суд у квітні засудив за смертельну ДТП студента Меденицького професійного ліцею Василя Б. до п’яти років в’язниці, звільнивши його від ув’язнення. Відповідний вирок опубліковано в судовому реєстрі.

Смертельна ДТП, за яку засудили 20-річного студента, сталася 19 лютого 2024 року. Хлопець, керуючи автомобілем Volkswagen Golf, на смерть збив 78-річну жінку, яка переходила дорогу поза пішохідним переходом.

У суді з’ясувалося, що хлопець їхав зі значним перевищенням швидкості — 120 км/год, однак мав можливість пригальмувати. Також у момент аварії хлопець порушив низку інших правил дорожнього руху.

Студент визнав провину, але просив суд його не ув’язнювати. Також він заявив, що відшкодував родичам загиблої завдану шкоду й примирився з ними. Крім того, студент розкаявся за скоєне.

То ж суд визнав студента винним у порушенні ПДР, що спричинило смерть, та засудив його до п’яти років в’язниці з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. Водночас ув’язнення суд замінив на умовний термін — студент має три роки випробувального терміну, впродовж яких має виконувати покладені на нього обов’язки та не вчиняти нових злочинів. Також суд стягнув з хлопця понад 21 тис. грн витрат на експертизи. Він має 30 днів з момоменту проголошення вироку на подання апеляції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності