• Головна
  • Новини Львова
  • Більше тисячі студентів УАД протестували через приєднання до Львівської політехніки

Більше тисячі студентів УАД протестували через приєднання до Львівської політехніки

Акція протесту студентів УАД

За словами організаторів, це була мирна акція студентів проти реформ МОН

Понад тисячу студентів Української академії друкарства 21 березня вийшли на мирний протест проти намірів Міністерства освіти та науки приєднати їхній виш до Львівської політехніки. Акція протесту відбулася біля входу до навчального корпусу Академії на вулиці Під Голоском, 19.

Як повідомила LVIV.MEDIA одна з організаторок мітингу Юлія Шепіта, це була мирна акція студентів проти реформ МОН, внаслідок яких Академію друкарства мають приєднати до Львівської політехніки. “Ми з цим не погоджуємося, тому що нам не надали жодних причин, через які ми маємо об’єднуватися. Ми вже давно надіслали урядовцям наше звернення, але нам не дають відповіді. Немає діалогу. Тому й провели мітинг, щоб нас почули”, — заявила Юлія Шепіта.

Мітинг студентів Академії друкарства

За її словами, на протест прийшло майже 1100 осіб, всі вони заповнили спеціальну реєстраційну форму, яка є необхідною для проведення масової акції під час воєнного стану. Участь в акції протесту взяли не тільки студенти Академії друкарства, але й інших навчальних закладів, зокрема Львівської політехніки та Поліграфічного коледжу. Прийшли на мітинг студентів й викладачі Академії, зокрема її ректор, який у своєму виступі підтримав студентські вимоги про збереження Академії друкарства як автономного вищого навчального закладу.

За словами Юлії Шепіти, акція тривала майже дві години і завершилася співом пісні “Нахіба мені система, що працює проти мене”.

Нагадаємо, заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький нещодавно розповів про причини реформи вищої освіти в Україні, що змушує урядовців йти на непопулярні кроки під час війни, якими львівським вишам загрожує ліквідація, а також про те, в який з вітчизняних університетів він би віддав вчитися своїх дітей. У тому числі він пояснив, чому Українській академії друкарства краще об’єднатися з Львівською політехнікою.

А 20 березня МОН тимчасово призупинило процес модернізації мережі закладів вищої освіти у Львові на час вступної кампанії й проведення НМТ (Національного мультимедійного тесту).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності