Олена Зеленська відзначила успіхи Городоччини у реформуванні шкільного харчування

Олена Зеленська відзначила Городоцьку ТГ як одну з найуспішніших в Україні у реформуванні шкільного харчування.

На Львівщині досі є 121 школа, де неможливо організувати процес приготування гарячої їжі

Перша леді України Олена Зеленська відзначила Городоцьку громаду як одну з найуспішніших в Україні у реформуванні шкільного харчування. Про це 17 квітня повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Городоччина — лідер у реформуванні шкільного харчування

У громаді не вистачало працівників харчоблоків, тому Городоцька школа № 5 і школа в селі Братковичі об’єднали зусилля і створили дві опорні кухні. Зараз вони безперебійно забезпечують гарячою та збалансованою їжею дітей з 20 шкіл і 11 дитсадків Городоцької територіальної громади. Загалом Городоцька громада першою в Україні почала харчувати дітей, використовуючи опорні кухні. Завдяки обладнанню, яке надала кейтерингова компанія-партнер, вдалося знизити собівартість страв. Тепер всі школярі громади отримують якісне харчування на рівних умовах: 50 грн – 1-4 класи, 55 грн – 5-11 класи та 75 грн – дворазове харчування у садочках. Завдяки опорній кухні, їжу почали доправляти навіть у ті школи та дитсадки, де харчування не було десятиліттями.

Компанія-партнер готує ці страви на основі чотиритижневого меню відповідно до вимог постанови уряду. Вона ж і довозить їжу. Крім того, громада співпрацює з місцевими фермерами, тож точно відомо, звідки продукти і якої вони якості.

Львівщина – серед лідерів за запровадженням реформи шкільного харчування. Ми вже апробували різні шкільні меню, розробили технологічні карти у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу, провели конкурс на найкраще меню, а також відповідні навчання для директорів шкіл. Частина кухарів з різних шкіл зараз проходять підвищення кваліфікації на базі найкращих закладів профтехосвіти нашої області”, — зазначив Максим Козицький.

Кейтеринг від профтехучилищ

За останні три роки на Львівщині закупили обладнання для їдалень та харчоблоків 106 шкіл. У 78 освітніх закладах облаштували повністю нові харчоблоки. Водночас в області досі є 121 школа, де неможливо організувати процес приготування гарячої їжі. Найбільше таких у Самбірському і Дрогобицькому районах, Ходорівській та Жидачівській громадах.

Щоб розв'язати цю проблему, в області планують надавати кейтерингові послуги за допомогою закладів профтехосвіти, які розташовані в Борині, Львові, Самборі, Сокалі, Меденичах, Дрогобичі й Стрию. Таким чином якісним та доступним за цінами харчуванням будуть забезпечені ті школи та дошкільні заклади Львівщини, які не можуть зробити цього самостійно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності