Двоє ветеранів на Львівщині отримають 1,4 млн грн на розвиток фермерських господарств

З обласного бюджету Львівщини скерують 1,4 млн грн на допомогу ветеранам

Гроші підуть на підтримку фермерських господарств двох ветеранів

У вівторок, 30 квітня, комісія Львівської облради, яка визначає одержувачів пільгових кредитів для ветеранів та учасників бойових дій, вирішила виділити 1,4 млн грн на підтримку аграрних підприємств двох ветеранів. Про це повідомив в.о. керівника Львівської обласної ради Юрій Холод.

Два кредити по 700 тис. грн

Юрій Холод зазначив, що загальна сума складається з двох кредитів по 700 тис. грн із пільговою кредитною ставкою. “По 700 тис. кредиту, під 3% річних терміном на 5 років, отримають два фермерські господарства: “Агронестор” з Червоноградського району та “Наша Мілка” зі Самбірщини” — зазначив Холод. Також посадовець додав, що на наступному засіданні комісії будуть розглядати можливість надати кредит ще одному ветерану.

Підприємство “Агронестор” на 117 га землі вирощує зернові, зокрема пшеницю, сою, гречку. Очолює ферму ветеран АТО/ООС і повномасштабної війни. У господарстві працюють троє осіб. Кредитні кошти потрібні для придбання засобів захисту рослин та міндобрив.

Для господарства “Наша Мілка” кошти потрібні для придбання трактора, щоб механізувати виробництво. Підприємство чотири роки обробляє понад 13 га землі, вирощує зернові та має 25 голів великої рогатої худоби. У господарстві працює одна особа. До слова, цьогоріч на пільгові кредити для ветеранів в обласному бюджеті передбачили 5 мільйонів гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності