Вночі на Львівщину евакуаційними автобусами приїхало 156 людей зі сходу — Козицький

Вночі на Львівщину евакуаційними автобусами приїхало 156 людей зі сходу — Козицький

А зранку на вокзалі зустріли ще один евакуаційний потяг зі 114 переселенцями

 

Вночі на Львівщину двома евакуаційними автобусами зі сходу України приїхали 156 людей. Загалом від понеділка такими автобусами в область прибули 346 осіб.

Про це йдеться на сторінці керівника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

Серед них багато людей старшого віку, а також з інвалідністю. Частина залишилася у нашій області. Решта — поїхали за кордон.

«Якщо ви (ваші близькі) перебуваєте в областях, де тривають активні бойові дії і плануєте приїхати у Львівську область, а звідси – за кордон, для виїзду у Польщу можна скористатися безкоштовними автобусами від польської системи «Птах». Коли прибудете у Львів евакуаційним автобусом чи потягом, запитайте про таку можливість у наших волонтерів медико-психологічної допомоги, які чергують на Головному залізничному вокзалі Львова цілодобово», — йдеться у повідомленні.

Львівщина залишається єдиною областю в Україні, яка щодня приймає евакуаційні потяги. Також декілька разів на тиждень сюди прибувають евакуаційні автобуси. Ними приїжджають люди з міст і сіл, де тривають активні бойові дії. Усіх їх зустрічають волонтери медико-психологічної допомоги, яку Львівська ОВА разом з партнерами розгорнула на вокзалі з перших днів повномасштабної війни.

Максим Козицький наголошує, якщо є готові стати волонтером медико-психологічної допомоги, то за посиланням можна заповнити форму: https://cutt.ly/INmJZbt.

Зранку на вокзалі зустріли ще один евакуаційний потяг. На Львівщину прибули ще 114 українців.

Нагадаємо, десятки волонтерів надають допомогу усім, хто евакуйовується на Львівщину. Вони зустрічають евакуаційні потяги, інформують людей, де можна зупинитися, як отримати статус ВПО для соціальних виплат тощо. І зараз розпочався набір до команди медико-психологічної допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності