• Головна
  • Новини Львова
  • Заступника директора ЛКП «Львівспецкомунтранс» Беднарського затримали за переправлення ухилянтів

Заступника директора ЛКП «Львівспецкомунтранс» Беднарського затримали за переправлення ухилянтів

Олександр Беднарський

Олександр Беднарський отримав 10 тисяч доларів неправомірної вигоди

Заступника директора Львівського комунального підприємства «транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» Олександра Беднарського затримали у середу, 17 квітня після того, як він отримав 10 тис. доларів за організацію каналу виїзду за кордон для двох громадян України. Про це LVIV.MEDIA стало відомо із власних джерел в правоохоронних органах.

За даними джерел, Олександр Беднарський вимагав у двох чоловіків по 15 тис. доларів з кожного (загальна сума — 30 тис. доларів). 17 квітня він отримав аванс за свої послуги, після чого був затриманий. Також відомо, що раніше посадовець львівського комунального підприємства вже отримав від іншого громадянина України 8 тисяч доларів. За цю суму Беднарський мав виготовити документи, як дозволили б ухилянту виїхати за кордон.

Попередньо дії затриманого кваліфікували як організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів. Відповідальність за цією статтею кримінального кодексу – від семи до дев’яти років позбавлення волі.

19 квітня ДБР, СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію й зазначили, що Беднарському вже оголосили підозру.

Із відкритих джерел відомо, що Олександр Беднарський обіймає керівну посаду у «Спецкомунтрансі» щонайменше з вересня 2016 року. Також він входив до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби. ЛКП «ТФ Львівспецкомунтранс» — єдине комунальне підприємство у Львові, що надає послуги з вивезення твердих побутових відходів та рідких нечистот з міста.

Нагадаємо, 19 березня 2024 року правоохоронці затримали на хабарі начальника відділу охорони культурної спадщини управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Олега Хандина.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності