ДБР підтвердило затримання львівського чиновника за переправлення ухилянтів

Затримання Олександра Беднарського

31-річному Олександру Беднарському вже оголосили підозру

Державне бюро розслідувань та служба безпеки України підтвердили затримання за переправлення ухилянтів заступника директора ЛКП «Львівспецкомунтранс» Олександра Беднарського, про яке напередодні повідомляв LVIV.MEDIA. Йому вже оголосили підозру.

Інформацію про затримання Беднарського правоохоронці підтвердили у п’ятницю, 19 квітня, хоча фактично посадовця спіймали в середу, 17 квітня. Як сказано в повідомленні ДБР, чоловік обіцяв двом мешканцям Львівщини переправити їх за кордон у власному мікроавтобусі за 30 тис. доларів США. Він запевняв їх, що має відповідні зв’язки і його з пасажирами пропустять на кордоні без перевірки.

«Після передачі першої частини коштів — 10 тис. доларів США його затримали правоохоронці. Також посадовець готував перетин кордону для ще одного громадянина. За це він встиг отримати від нього аванс у сумі 8 тис. доларів», — наголосили в ДБР.

Водночас у прокуратурі уточнили, що 31-річний Беднарський готувався переправити за кордон трьох ухилянтів. Для цього він мав внести про них відомості до інформаційної системи «Шлях». Такі послуги підозрюваного коливались від 8 до 15 тисяч доларів США з ухилянта.

Відео затримання Олександра Беднарського

СБУ затримала посадовця комунального підприємства Львівської міськради, який налагодив канал незаконних «трафіків» для ухилянтів за межі України. На організації такої «схеми» фігурант мав намір «заробити» 000 США. Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» під час одержання чергової частини неправомірної вигоди. Йому вже повідомлено про підозру.

Posted by Управління СБ України у Львівській області on Friday, April 19, 2024

Правоохоронці повідомили Олександру Беднарському про підозру в незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна. Також подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності