Львівський виконком погодив виділення 8 млн грн на саджанці та озеленення міста

Львів

У Львові визначили пріоритетні екологічні проєкти на 2024 рік

У вівторок, 30 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив виділення 8 млн грн на природоохоронні заходи Львівської МТГ у 2024 році. Найбільше коштів передбачено на озеленення території, зокрема закупівлю саджанців та висадження їх у всіх районах міста.

З виділених на природоохоронні заходи 500 тис. грн передбачено для Галицького району, а для Залізничного, Личаківського, Шевченківського, Сихівського та Франківського виділили по 400 тис. грн. Крім цього, ще по 400 тис. грн передбачили на озеленення території "Стрийського парку" та закладів освіти, розташованих на території Львівської МТГ.

Також кошти розподілять на:

  • придбання спеціалізованих контейнерів для сортування різних фракцій відходів – 500 тис. грн;
  • створення об'єкта природнозаповідного фонду – ландшафтний заказник "Північні торфовища" – 600 тис. грн;
  • заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного та санітарного стану річки Вишенька – 1 млн грн;
  • заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного та санітарного стану річки Зубра (обстеження дощової каналізаційної мережі) – 750 тис. грн. 

"В нас відбулися наради з головами районних адміністрацій. Ви знаєте, що з метою економії коштів ми відмовилися від перших покосів. Крім цього, ми відмовилися від заходів, які були вже раніше заплановані. Тому подивіться те, що є критичним, щоб ми точно це враховували, бо це функціонування і безпека міста. Речі від яких можна відмовитися ви одразу пропонуйте, бо в сьогоднішній час є пріоритетність здійснення видатків і ми будемо рухатися згідно з нею”, — заявив заступник міського голови Львова з економічного розвитку Андрій Москаленко.

Після погодження виконкомом, цей проєкт фінансування розглянуть на сесії Львівської міськради. Якщо депутати підтримають його, то управління екології та природного середовища ЛМР розпочне виконання цих заходів.

Нагадаємо, 15 квітня, у Львівській міській раді заявили, що не будуть проводити традиційного квітневого покосу трави на міських газонах, за винятком деяких районів міста. У мерії запевняли, що від цього вулиці стануть зеленішими, а районні адміністрації зможуть зекономити кошти, які передбачені на утримання зелених зон. А 29 квітня у міськраді повідомили, що до Великодніх свят покосять газони на проспектах Свободи і Шевченка, а також на площі Ринок і біля залізничного вокзалу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності