У Львові висадили пів сотні "Дубів Шевченка"

У Львові висадили дуби Шевченка

У Львові є вже дві локації, на яких ростуть Дуби Шевченка

У Львові посадили пів сотні саджанців “Дубів Шевченка” з села Будище на Черкащині. Їх висадили у Скнилівському парку. Про це 18 квітня повідомили у Департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Саджанці з дуба, біля якого провів юність Шевченко

“В рамках екологічної акції “Дуби Шевченка об'єднують Україну” у парку, що розташований вздовж вулиці Щирецька у Львові висаджено 50 саджанців дуба, які пророщені з жолудів дерева, біля якого свої юні роки провів Тарас Шевченко, який за переказами місцевих жителів, ховав в дуплах дерев свої перші малюнки”, — йдеться у повідомленні Департаменту.

Саджанці дерев з Черкащини передали у різні куточки України. Захід є частиною ініціативи Президента України “Зелена країна”.

“Тепер у Львові окрім Тарасової верби, яка росте у Стрийському парку, будуть зростати Тарасові дуби, які нагадуватимуть ще не одному поколінню про українського генія, який до сьогодні не дозволяє українству відступити від шляху національної ідентичності”, — сказала т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик.

В рамках першого етапу акції “Дуби Шевченка єднають Україну”, який відбувся у 2018 році, у Львові на території ботанічного саду Національного лісотехнічного університету висаджено саджанці дубів, які проросли з жолудів з Чернечої гори. На батьківщині Тараса Шевченка збереглося три дуби, які бачили дитинство митця. Двом із них уже більше тисячі років, ще одному – понад вісімсот.

Нагадаємо, на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного висадили саджанець дуба з козацького острова Хортиця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності