Через економію коштів у Львові у квітні не коситимуть трави на газонах

У Львові у квітні не коситимуть газони.

Однак є й локації, де газони доведеться скошувати

Через економію коштів цього року у квітні у Львові не коситимуть трави на міських газонах. Про це 15 квітня повідомила пресслужба ЛМР.

Не коситимуть — економитимуть гроші

У Львові не будуть проводити першого весняного покосу трави на міських газонах, який зазвичай відбувався у квітні. Відтак вулиці міста стануть зеленішими, а районні адміністрації зможуть зекономити кошти, які передбачені на утримання зелених зон, переконані у міській раді. Однак запускатимуть траву не всюди, на деяких локаціях її все ж коситимуть.

Першого весняного покосу трави, який щорічно проводили у квітні, цьогоріч проводити не будемо задля економії коштів. Проте є газони, до прикладу на проспекті Свободи та в інших районах міста, які були штучно створені і потребують якісного догляду, зокрема, періодичного скошування. Адже припинення покосів погіршує їхній якісного стану. А згодом для відновлення будуть потрібні значні затрати, зокрема фінансові. А також втратиться їхня декоративність та естетичний вигляд”, — пояснюють у мерії.

Нагадаємо, торік  у Львові на роботи з підготовки газонів до зими витратили 2 мільйони 831 тисячу гривень. Перед тим більш ніж два місяці на більшості ділянок міста комунальники не косили газони. Таким чином зекономили понад 6 мільйонів гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності