У Львові звільнили від покарання шахрая, який взяв на іншу людину 6 кредитів

картка

Шахрай брав кредити під чужими документами

Галицький районний суд м. Львова звільнив від покарання шахрая, який використовуючи чужі документи відкрив два рахунки у банках та взяв 6 мікрокредитів у фінансових установах.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №461/5852/22.

Зазначається, що чоловік, використовуючи чужі документи, відкрив два рахунки у мобільному банку «Sportbank» АТ «Таскомбанк» та у АТ «Ідея Банк».

Далі він використовуючи чужі документи створював онлайн заявки на сайтах з мікрокредитування, а кошти отримував на створенні ним рахунки у  «Sportbank» та АТ «Ідея Банк».

Шахрай відкрив кредитів та отримав на ім’я потерпілого гроші у розмірі 25 тим. грн. Зокрема, ТОВ «Служба миттєвого кредитування» перерахувала кошти у сумі 5 200 грн ТОВ «Фінансова компанія «Інвеструм» - 2 000 грн, ТОВ «Манівео Швидка Фінансова Допомога» - 10 000 грн, ТОВ «Качай Гроші» 4 550 грн, ТОВ «Лайм Кепітел» 2 800 грн, ТОВ «1 Безпечне Агенство Необхідних Кредитів» 500 грн.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав повністю, просив суворо не карати та сказав, що повністю усвідомив протиправність своїх дій.

Зокрема, зловмисник вже був раніше судимий за крадіжку, викрадення документів та підроблення документів. Обираючи покарання, суд врахував те, що чоловік має двох дітей 2016 та 2019 року народження, працює кухарем. У ході досудового розслідування він частково відшкодував шкоду потерпілим.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у скоєному та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі.

Втім, його звільнили від відбування покарання з встановлення випробувального терміну на три роки. Також чоловік повинен відшкодувати ТОВ «1 Безпечне Агенство Необхідних Кредитів» 1,6 тис. грн та ТОВ «Качай Гроші» 13,8 тис. грн.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова покарав чоловіка, який обіцяючи допомогти з перетином кордону видурив в ухилянта гроші. Свої послуги обвинувачений оцінив у 6 тис. доларів. Шахрай запевнив зловмисника, що за кошти дані чоловіка внесуть до системи «Шлях», як отримувача гуманітарної допомоги за кордоном.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності