У селі біля Львова влада просить мешканців прибрати глухі паркани біля доріг

небезпечна ділянка у селі Зимна Вода

Зимноводівська сільрада вимагає змінити глухі паркани, які створюють для водіїв небезпечні умови

У Зимноводівській громаді місцева влада закликає мешканців сіл врегулювати вигляд своїх парканів, які розташовані на поворотах та перехрестях вулиць. Йдеться про глухі огорожі, які обмежують видимість для водіїв на виїзді з вулиць. Про це у четвер, 25 квітня, повідомили на офіційній сторінці Зимноводівської сільської ради територіальної громади у Facebook.

Як пояснили у громаді, ці глухі паркани обмежують видимість для водіїв, чим створюють небезпечні ситуації, зокрема до частих ДТП. Після моніторингу небезпечних місць виїзду, у Зимноводівській сільраді повідомили, що більшість існуючих парканів не відповідають державним вимогам, зокрема щодо висоти парканів. Через це на дорогах утворюються так звані “сліпі зони” для водіїв та пішоходів.

“Звертаємось до всіх власників “глухих парканів” з проханням вирішити цю проблему. Необхідно замінити їх на більш безпечні конструкції, які відповідають вимогам безпеки на дорозі. З метою покращення кута огляду закликаємо встановлювати безпечні сферичні дзеркала. Їх монтують на ділянках з обмеженою видимістю”, — йдеться у повідомленні.

Як пояснив голова Зимноводівської громади Володимир Гутник, сільрада закликає власників "глухих парканів" замінити їх на варіанти конструкцій, що забезпечують кращу видимість, або ж як альтернативний варіант пропонують за власні кошти встановити сферичні дзеркала заокруглення на ділянках з обмеженою оглядовістю.

“На цих перехрестях постійні аварії. А так, як дехто, ще з каменю робить такі глухі паркани, то це вже капітальна будова. Ніде люди в світі собі такого не дозволяють, то лише у нас всі такі круті з крутими парканами. Нехай хоча б поставлять дзеркала за свої гроші, щоб хоч було видно, що їде збоку”, — пояснив Володимир Гутник.

До слова: Згідно з державними будівельними нормами та правилами благоустрою громади, огорожі мають відповідати певним вимогам. Зокрема, їхня висота не повинна перевищувати 2 метри на межі сусідніх ділянок та 2,5 метра на межі з вулицею. Крім того, верхня частина паркану має бути прозорою для забезпечення належної видимості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності