На Львівщині телефонний шахрай видурив на схемі понад 200 тис. грн

телефон

Своєї вини шахрай не визнав

На Львівщині посадили за ґрати телефонного шахрая, який видурив у шести людей у Стрию понад 200 тис. гривень.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №456/2711/18.

Зазначається, що чоловік дзвонив людям, представлявся працівником Національної поліції та говорив, що їхні родичі потрапили в ДТП і для вирішення питання необхідно передати певну суму грошей.

Після дзвінка чоловік зустрічався зі своїми жертвами, які передавали йому кошти. Так, він отримував від своїх жертв від 5 тис. грн до 3 тис. доларів. Загалом обвинувачений видурив понад 200 тис. грн.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та сказав, що даних злочинів не вчиняв, а потерпілих ніколи не бачив. Також він сказав, що ніколи не працював у поліції.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши покази свідків, суд вирішив визнати чоловіка винним у шахрайстві та у самовільному присвоєнні владних повноважень або звання службової особи. Чоловіку призначили 3 роки позбавлення волі. Також він відшкодує потерпілим завдану майнову і моральну шкоду.

 Нагадаємо, на Львівщині шахрай видурив у 75-річного чоловіка дві з половиною тисячі євро нібито для проведення термінової операції його доньці, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності