Обіцяв внести у «Шлях»: у Львові чоловік видурив в ухилянта 3 тис. дол.

гроші, долари
Фото: pexels

Свої послуги шахрай оцінив у 6 тис. доларів, однак встиг взяти лише 3 тис. дол.

Галицький районний суд Львова покарав чоловіка, який обіцяючи допомогти з перетином кордону видурив в ухилянта 3 тис. дол.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №461/5228/22.

Зокрема, чоловік звернуся до зловмисника для з’ясування обставин для законного перетину кордону до Республіки Польща з метою працевлаштування за кордоном. Зловмисник вирішив «допомогти» чоловіку та запевнив, що може внести відомості потерпілого до системи «Шлях».

Свої послуги обвинувачений оцінив у 6 тис. доларів. Шахрай запевнив зловмисника, що за кошти дані чоловіка внесуть до системи «Шлях», як отримувача гуманітарної допомоги за кордоном.

Перебуваючи у ТРЦ «Victoria Gardens» шахрай попросив у чоловіка його персональні дані, номер паспорта України для виїзду за кордон,  серія та номер посвідчення водія. Окрім того, він попросив передати йому завдаток у розмірі 3 тис. дол. Під час отримання грошей шахрая затримали правоохоронні органи.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Він зазначив, що отримав 3 тис. дол., однак не мав наміру брати решту суми у розмірі 3 тис. дол., адже усвідомлював, що не зможе виготовити для нього документи, які б надавали право на перетин кордону.

Так, розглянувши матеріали справи суд вирішив визнати чоловіка винним у шахрайстві та призначив йому покарання у виді 34 тис. гривень штрафу. Також він заплатить 5,6 тис. грн за залучення експертів для проведення експертиз.

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала ще три схеми ухилення від мобілізації, серед затриманих – голова військово-лікарської комісії та адвокат. Вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та шляхом нелегального перетину кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності