• Головна
  • Україна
  • Допомагав ухилянтам перетнути кордон: священнослужителю УПЦ МП на Буковині вручили підозру

Допомагав ухилянтам перетнути кордон: священнослужителю УПЦ МП на Буковині вручили підозру

Замість «обіцяних» документів клієнтів доправили до прикордонного району і показали «зеленку», через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни

Священнослужитель УПЦ МП на Буковині, який допомагав ухилянтам утікати від мобілізації, отримав підозру.

Про це повідомили в СБУ.

До організації цієї схеми причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Клірик пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.

«Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати «безперешкодний» виїзд до Румунії. При цьому спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС», - йдеться у повідомленні.

«Пунктом збору» ухилянтів було визначено територію монастиря – саме звідти їх мали вивезти за кордон. Проте замість «обіцяних» документів клієнтів доправили до прикордонного району і показали «зеленку», через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії організатора схеми і заблокували канал нелегальної міграції.

Слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Щодо його спільника – справа вже розглядається у суді. Водночас наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів». Над відповідним законопроєктом вже працюють у Верховній Раді, втім він ще не зареєстрований у парламенті.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності