• Головна
  • Війна
  • В Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів»: як він буде працювати

В Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів»: як він буде працювати

В Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів»: як він буде працювати

Конкретні законопроєкти будуть за місяць-два

В Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів». Над відповідним законопроєктом вже працюють у Верховній Раді, втім він ще не зареєстрований у парламенті.

Про це нардеп, член комітету Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки, представник президента у парламенті Федір Веніславський заявив інтерв'ю «Фокусу».

Наразі доробляються деталі такої ініціативи. Її сенс у наступному: якщо військовозобов'язаний був поінформований про необхідність прийти до військкомату, але не з'явився, наприклад, двічі поспіль, то ТЦК має право оприлюднити його особисті дані. Йдеться про ім'я, прізвище та інше.

«Якщо людина була належним чином, можливо, через той же месенджер, поінформована і підтвердила, що отримала виклик до ТЦК, але не зʼявилась, то це означає, що вона свідомо не виконує свій конституційний обовʼязок захищати Батьківщину», — сказав Веніславський.

Натомість після того, як військовозобов'язаний чоловік виконає своє зобов'язання, інформацію з реєстру вилучать. Тобто такий реєстр виконуватиме функцію суспільного тиску на чоловіків, що ухиляються від прибуття до військкомату.

За словами Веніславського, конкретні законопроєкти будуть за місяць-два.

Нагадаємо, у Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток на мобілізацію онлайн.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності