• Головна
  • Енергетика
  • Найбільше відкриття сирої нафти за десятиліття: що це змінює для Румунії

Найбільше відкриття сирої нафти за десятиліття: що це змінює для Румунії

Відкриття сприятиме зменшенню падіння виробництва компанії та забезпеченню безперервності поставок

Румунська нафтогазова група OMV Petrom, контрольована австрійською OMV, виявила нові поклади сирої нафти та природного газу, що дорівнюють приблизно 3/4 її загального видобутку в 2022 році.

Ці поклади є найбільшим відкриттям сирої нафти, яке OMV Petrom зробила за десятиліття. Нафту було знайдено на півдні Румунії, де міститься понад 30 мільйонів барелів нафтового еквіваленту видобувних ресурсів, пише Reuters.

«Нові відкриття сприятимуть зменшенню падіння нашого виробництва та забезпеченню безперервності поставок основних продуктів для економіки», — сказав Крістіан Губаті, член правління компанії, відповідальний за розвідку та видобуток.

Відкриття здійснили в трьох районах із найбільшими покладами у Вергулеаса, який знаходиться поблизу виробництва, що є частиною стратегії дослідження.

Ця знахідка сталася, коли компанія готувалася до остаточного інвестиційного рішення щодо великого морського газового проєкту в Чорному морі разом із державним виробником газу Romgaz.

В OMV Petrom кажуть, що очікують рішення щодо газового проєкту Neptun Deep, вартість якого оцінюється приблизно в 4 мільярди євро, вже в середині цього року. Плани щодо розвитку проєкту раніше були відкладені через податки та неочікувані зміни у правилах, які було введено без попередження.

Так, у травні цього року румунські законодавці змінили закон, щоб застосувати додатковий податок на очищену сиру нафту, який застосовується до OMV Petrom.

За день після оголошення відкриття акції OMV Petrom виросли на 0,65% на Бухарестській фондовій біржі.

Нагадаємо, у 2023 рому році «Укрнафта» пробурить три нові свердловини. У пріоритеті компанії — буріння свердловин у західних регіонах України.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності