Україна націоналізувала судно російського олігарха

Україна націоналізувала судно російського олігарха

Великий риболовецький траулер “Бухта Соколовская” вартістю понад мільярд гривень добудовували на заводі в Миколаєві

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України і стягнув великий риболовецький траулер “Бухта Соколовская” на користь держави. Корабель належав російському олігарху Олександру Верховському. Про це 28 травня повідомила пресслужба СБУ.

Корабель вартістю понад мільярд гривень

За даними СБУ, вартість націоналізованого корабля становить понад мільярд гривень. Правоохоронці викрили оборудку і заблокували російський траулер для подальшого його арешту та націоналізації на користь України. Риболовецька промисловість російського бізнесмена Верховського регулярно перераховувала мільярди податків до бюджету РФ.

Націоналізований траулер був складовою торговельного флоту підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення Кремля. Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї Росії", — йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Нагадаємо, в кінці квітня Вищий антикорупційний суд конфіскував активи родини очільника окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького. За інформацією Мін’юсту, у родичів Балицького конфіскували частки у статутному капіталі дев’яти підприємств. Загальний розмір статутних фондів цих підприємств перевищує 120 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності