Львівські депутати повторно розглянуть проєкт забудови на Тракті Глинянському

вулиця Тракт Глинянський, 150,

Будівельна компанія вдруге просить у міськради погодити проєкт будівництва житлового кварталу на сільськогосподарських землях

Депутати Львівської міської ради повторно розглянуть проєкт ухвали про надання дозволу на будівництво житлового кварталу на вул. Тракт Глинянський, яке ще у 2015 році не погодили. Відповідний документ оприлюднили у вівторок, 28 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Для будівництва передбачена зміна цільового призначення ділянки

ТОВ "Провесінь-Агроінвест" просить у Львівської міськради дозвіл на будівництво житлового кварталу змішаної забудови на комунальній ділянці площею 0,4 га на вулицях Тракт Глинянський, 150, 150-а, 152. На цій території вже знаходяться нежитлові будівлі у власності компанії. Фірма хоче перевести цю ділянку з сільськогосподарської категорії землі під житлову та громадську забудову.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, у 2015 році у львівській міськраді вже реєстрували проєкт ухвали, який дозволив розробку проєкту землеустрою для оренди цієї ділянки на 10 років. Але під час розгляду питання на сесії міськради, депутати не підтримали проєкт та відхили його. Тепер компанія повторно просить у міськради погодити проєкт. У документах зазначено, що орієнтовний річний розмір орендної плати за ділянку складе 434 454 грн. Договір про відшкодування втрат від недоотриманої оренди за останні 3 роки буде укладено після прийняття ухвали.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Провесінь-Агроінвест" створене понад 17 років тому та зареєстроване за адресою майбутнього будівництва: вул. Тракт Глинянський, 152. Компанія займається будівництвом, її власником є львів'янин Тарас Квасниця, також є співвласником фірми "Гіацинт-люкс", яка зводило житло біля Стрийського парку з 2018 року, ферми (ТОВ "Молочні ріки"), агропідприємства ЗАТ "Агротех комплекс" та підприємств, що займаються торгівлею продуктів. Крім цього, йому належить будівельна компанія “Нове місто”, яка збудувала у Львова сім житлових комплексів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності