Суд зобов'язав львівську фірму знести вже третій самовільно збудований магазин

вул. Кульпарківська, 158

Міська рада домоглася знесення третього незаконного магазину фірми через відсутність дозвільних документів

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства "Ярина Плюс". Суд зобов’язав підприємців знести самовільно збудований магазин на вул. Кульпарківська, 158 та припинити права власності на цю будівлю. Про це йдеться у рішенні суду, яке опублікували у Єдиному державному реєстрі.

Суд зобов'язав фірму знести магазин на Кульпарківській

Як вказано у матеріалі справи, "Ярина Плюс" набуло право власності на це приміщення ще у 2009 році за договором купівлі-продажу з підприємством "Мотор". Однак компанія не оформила у міської ради право користування чи власності на земельну ділянку, на якій розташоване це приміщення. Крім цього, у міськраді наголосили, що первинна реєстрація права власності на це приміщення у 2008 році за ФОП була здійснена на підставі рішення суду, яке згодом було скасоване в апеляційній інстанції. Тому міськрада вимагала знести цю будівлю через відсутність належних документів для реєстрації права власності.

У березні цього року ПП "Ярина Плюс" подало відзив на позов з клопотанням про поновлення строку на його подання. У компанії заявили, що вони не отримували позовної заяви, оскільки її надіслали на іншу адресу. Однак суд його відхилив, зазначивши, що позов надіслали на адресу із Єдиного державного реєстру, яку саме вказала компанія.

Це вже третє приміщення фірми, яке підлягає знесенню за рішенням суду

Суд задовольнив вимоги міської ради — ПП "Ярина Плюс" має знести самовільно збудоване приміщення, у нього припинене право власності на на нього , а також фірма має сплатити понад 5 тис. грн судового збору. До слова, на це рішення ще може бути подана апеляція.

Зазначимо, це вже третя судова справа міськради проти цієї компанії. На початку квітня за її позовом суд ПП "Ярина Плюс"ПП "Ярина Плюс" демонтувати самовільно збудований магазин на Городоцькій, 309. А через два тижні підприємство програло ще одну судову справу, і його зобов’язали знести другий магазин на вул. Городоцькій, 291а. За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Ярина Плюс" створили у Львові понад 15 років тому. Компанія займається гуртовою торгівлею, а її власницею є Наталія Салагай, яка не володіє більше жодними компаніями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності