Суд зобов'язав демонтувати самовільно збудований магазин на Городоцькій

Суд зобов'язав демонтувати самовільний торговий павільйон на Городоцькій

Приватне підприємство незаконно побудувало нежитлове приміщення площею 117 м кв. на ділянці, яка належить місту

Господарський суд Львівської області зобовʼязав ПП “Ярина Плюс” знести магазин площею 117 м кв. на вул. Городоцькій. Магазин збудували на землі, яка є комунальною, йдеться у рішенні оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 8 квітня.

Обставини справи

Львівська міська рада в листопаді 2023 року подала позов до Господарського суду про знесення магазину на вул. Городоцькій, 309, який належить приватному підприємству “Ярина Плюс” тому, що торговий павільйон побудований на землі, яка належить громаді міста.

Обов`язковою умовою правомірного використання земельної ділянки є наявність в особи, що її використовує, правовстановлюючих документів на земельну ділянку. Як встановлено судом, цивільноправові угоди щодо спірної земельної ділянки між міською радою та фізичними або юридичними особами не укладались. Таким чином, законні правові підстави зайняття зазначеної земельної ділянки відсутні, що свідчить про самовільне її зайняття“ — йдеться у рішенні суду.

Суд повністю задовольнив позов Львівської міської ради і зобовʼязав демонтувати торговий павільйон площею 117 м кв. для того, щоб мерія могла розпоряджатись земельною ділянкою площею 0,0267 га.

До слова, 9 квітня комітет Львівської міської ради прийняв рішення про демонтаж двох кіосків на площі Музейній, біля пам’ятника І. Федорову. Ці кіоски були теж самовільно встановлені без укладання угод чи дозволів з ЛМР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності